Nu har jag fått ett till paket !

Häromdagen anlände mitt paket från Garn och Chokladbytet och det kom ända från Örebro ! Massor med god choklad och ett lilatonat tunt ullgarn som förmodligen blir en sjal, lite längre fram förståss...


Tack så mycket min vän !

Hänt sen sist då ? Ja, på stickorna ligger det som vanligt sockor, blåa färdigstickade och gröna på gång. Ett antal barnsockor måste också stickas inom en snar framtid.

Under påsken, som för övrigt var mulen, var lånebarnet och jag en dag till stugan. Vi åkte tillsammans med mina syskon ut för en skotersväng och hamnade i farsans gamla jakt och fiskekoja vid Bönälven. Lite bilder från då kommer här:


Här packas och tankas det, både skotrar och människor ska ha påfyllning under en hel dag ute.Svågern med dotter fotat från min pulka (därav den dimmiga bilden), dotter säger till mig: Bibbi, du studsar som en studsboll i pulkan !


Så här ser kojan ut, den står uppålad pga att vattenståndet blir så högt under våren så vattnet från älven går ca 50 cm under stugan.Väl inne lite mat, Brorsonen Niclas, som nu kommer att följa med mig till New York i höst och hans mamma Åsa.

Annars så har jag hunnit med ett stickcafé här hemma också. Det ska bli ett till innan sommaruppehållet också, den 7/5 kl 18 träffas vi på Brännvalls café. Den här gången kom jag ihåg att ta med mig kameran:Marianne och Marianne.Birigitta och Alice.Lånebarnet Mai från Tokyo är för första gången någonsin på ett stickcafé, kanske hon tar traditionen med sig tillbaka till Japan här hon åker hem i juni ??

Allt för denna gång, idag ska jag nog på ett besök till stugan, för att se hur mycket snö det är kvar där. Vädret är strålande sol och klarblå himmel....

Jag blev så glad...

när jag fick mitt andra hemlispaket i brevlådan i måndags !

Det här var det i det :Massor med godsaker, både ätbara och användbara. Garn i påskens färger och god choklad att äta ! Till och med en badbomb. Jag försökte mig på att förklara för Mai (japansk utbytesstudent) vad en badbomb är, men det var inte så lätt... Jag vet inte om jag lyckades så bra.

Annars så har familjen och jag varit på besök i storstaden i går, naturligtvis fick garn butiken besök, och jag hittade en garnbutik till ! Som hade ett jättefint sortiment och en mycket pratglad butiksinnehavare och även ett bonuskort, så där ska jag nog avlägga visit fler gånger. Vad inhandlades då ? Jo, garn till min hemlisvän, inte aprilpaketet, utan nu planeras majpaketet redan ! Samt att jag inhandlade 2 turkosblå alpacka till sockar och även 2 nystan av ett sockgarn som heter sisu. Ska nog prova det snart.

Just nu på stickorna ligger ärmarna till min tunika, jag repade upp allt och startade om med ärmen för jag hittade lite fel-stickat. Sockor har också blivit klara, Mais godissockar och sockar till en vän och kollega i red chili från Fabel:Glömde säga att jag blev så glad över dom vackra stickmarkörerna som låg i mitt hemlispaket, jag ägde nämligen inga, och dessutom var dom i min favoritfärg!Återkommer snart igen, men tar nog ledigt över helgen från stickningen, tror jag. Ska vara ledig från hotell-jobbet lör+söndag och tänker, om vädret tillåter, åka till sommar-byn för besök. Fast jag vet att jag har en övervintrad stickning i stugan där...

RSS 2.0