Äntligen...

så skiner solen igen ! Vi har en ljuvlig dag här med massor med finkorning nysnö, klarblå himmel och strålande sol. Och det bästa av allt: det är endast -6 grader kallt ! Nu känns det ut som att det kommer att bli vårvinter ialla fall.

Annars så har jag bara jobbat... och emellanåt stickat lite. Var en snabbsväng till storstan för ett möte under förra veckan, och hann då med ett besök på handarbetsaffären. Träffade en bekant där också som shoppade lite till sin mamma. Mamman och jag har jobbat tillsammans för ganska många år sedan, båda två var vi "stickerskot" då men under de följande åren, så la vi ner det (av olika anledningar). Men hon, liksom jag, har återupptagit intresset igen.

För övrigt funderar jag mycket på resor just nu. 2008 bjöd på: Nordnorge, Köpenhamn, Paris och Egypten. Vad som ryms i 2009 än så länge är: New York och Nordnorge (en gång till).  2010 blir det nog Australien, kanske....
Undrar om det finns vackra merino ull garner där ??? Planeringen för New York är i gång, jag har redan spanat lite på var jag ska hitta vackra garnaffärer bl a...

Resten av veckan innebär mycket lite arbete och mycker mer stickning. Jag är strax (räknar med det under kvällen) klar med dom cerise rosa sockarna ( ett  toppengarn för 25 kr nystanet på rea, här i  Överkalix). Sen vet jag inte riktigt vad jag ska starta på,

Bjuder på lite bilder som avslutningSnart klara !Inköpt i Luleå: Fabel och Alpacka, blir strumpor, ev. blir dom gröna mönsterstickade.Ska även prova att färga mitt eget garn med Kool Aid. Blir det bra, så köper jag mycket mer i Usa till hösten !

Dagen idag...

har jag spenderat innomhus. Den enda gången jag öppnat ytterdörren, var för att ta emot dagens post. Som för övrigt bestod av en Tradera vinst: 4 härvor blågrönt garn av märket Parley. Blir nog förmodligen sockar, så småningom. Jag väntar för övrigt på en härva handfärgat rosa melerat 1 trådigt (också det en Tradera vinst) som förmodligen blir en sjal.

Min sjal växer, är snart färdig och i hjärnan snurrar det av nya funderingar på vad som komma skall.... Funderar också på resan till New York, ska nog leta upp några garnaffärer där också !

Bjuder på en bild av mitt äppelträd !Avslutat, pågående och UFO

Dagen idag slutade med ett besök i centralorten, där jag som vanligt träffade min glada Må Bra grupp. Vi pratar mat, viktminskning, metoder och mat och mat och mat.... Alltid lika trevligt att träffas ! När jag kom hem väntade min turkosblåa stickning men se tji fick jag, för det blev strömavbrott ! Inte så roligt i vårt hus, eftersom vi bara har el som uppvärmning och att det dessutom är - 12 grader ute, gör att temperaturen inomhus sjunker snabbt. Inom en timme så hade vi tappat 1 grad. Jag vet, det låter inte så mycket, men det känns ! Nåväl, nu är strömmen tillbaka och jag kan fortsätta. Men så kom jag på att jag har ju tagit bilder idag, så här kommer ett försök på lite jobb, som rubriken säger.
Viktor, 8 år, kommer att få denna tröja. Dom andra syskonbarnen (killarna 8 + 10 år) såg den och ville också ha... men det är ju så tråkigt att sticka i svart ! Så dom får nog nått annat istället.

Halva kvar ! En strumpa stickad till Josefin eller till Olivia ! Fina med leggings och kort kjol. Båda tjejerna är 13 år i år, så det passar ju bra... Roliga att sticka.Pågående, mindre än halva kvar. Sjal i mina absoluta favoritfärger. Stickas med rätstickning från sida till sida. Här är det garnet och färgerna som gör sjalen, inte stickningen.UFO ! Startade för några år sedan med en tunika i lingarn och stickor nr 5. Jag har nu en och en halv är kvar i spetsstickning. Jag har nu börjat att snegla på den igen, så kanske till sommaren är den färdig. Men jag lovar ingenting !

Så var dagen slut. Imorgon ska jag infoga lite vinterbilder här från norr, vi har ju dom senaste dagarna fått en hel del snö.

God natt !


Frågorna från hemlis nr 5
Här är Hemlis-frågorna. Kopiera frågorna till din blogg och svara på dem där. Tänk på att spara detta någonstans på din blogg där det är lätt att hitta! Din "Hemlis" ska ju använda dina svar för att lära känna dig litegrann!

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? 

Gärna ull

2. Vilka är dina favoritfärger?

Lila och turkos blått/grönt

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?

Brunt

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)

Metall men även trä går bra

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?

Är nog mittemellan, har lärt mig sticka när jag var 7 år och är nu 47 !  Är nog lite periodare vad gäller stickning, men eftersom tiden nu räcker till för stickning, så stickar jag för hjärtans lust nu.

6. Dricker du kaffe? Te?

Te

7. Är du allergisk mot något?

Nej

8. Vilken slags musik tycker du om?

Gärna finsk hårdrock ! Men allt går bra, utom dansbands musik.

9. Favoritgodis?

Allt utom surt och salt.

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)

Scrappar lite...

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...

Tröjor, sockar och sjalar

12. Prenumererar du på någon sticktidning?

Knitting

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?

En spetsstickad sjal till mig själv ! Det känns ut som att alla andras önskningar kommer först...

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?

Använder inte

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?

Har aldrig provat, men skulle kunna tänka mig det !

16. Stickar du sockor?

Japp, nästa projekt är att lära sig magic loop

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

Är en strl 40

18. När fyller du år?

3 oktober

19. Stickar du med pärlor?

Har aldrig provat, skulle gärna prova !

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)

Deckare men just nu även fakta om idehistoriaVill du berätta mer om dig själv så får du gärna göra det!

Är 47 år, gift och ett "låne-barn" från Japan boende hos oss under detta året. Bor i en liten ort i Norrbottens inland med just nu väldigt mycket snö. Tycker mycket om att sticka, just nu är syskonbarnens önskar svarta tröjor med eldflammor (så tråkigt att sticka i svart...). Jobbar deltid på ett hotell i byn samt deltid för ett utbildningsföretag med säte i Stockholm. Älskar att resa, under 2008 gick resorna till Norge, Finland, Danmark, Frankrike och Egypten. 2009 är hittills planerat för Riga (ska köpa garn) och New York i augusti. Älskar att äga garn !


Här kommer min nya blogg att vara !

Hej !

Hälsar alla välkomna till min nya stick och hantverks blogg ! Ska försöka lägga upp lite bilder eftersom arbeten växer fram. Återkommer strax....

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0