Sen sist...

så har vi hunnit med en resa till Riga och till Stockholm. Den tog vi med våra studenter här uppe (3 st) och plockade på 5 st i Stockholm. Riga var/är en fantasktisk gammal Hansa stad med långa anor av handel. Men från början: Vi anlände till Stockholm efter en timmes flygfärd och startade dagen med att äta Sushi (till Mais förtjusining) och hon fick också lära Chiara hur man använder ätpinnar:Den enda som nu inte har provat ätpinnar är Ove ! Fast han och jag fick riktigt vackra egna pinnar av Mais mamma till julklapp. Strax etter lunchen hann vi med en timmes promenad i ett mycket somrigt Stockholm. Efter det bar det av till Frihamnen och en liten väntan på att alla studenter skulle samlas, och så gick vi ombord på Silja Festival. Efter en liten genomgång av båten väntade våra hytter som Sofia hade fixat åt oss. Ove och min hytt:


Här sov Ove gott, men inte jag ! Hård säng och en snarkande Ove bådar inte gott för mig, så nästa natt bytte vi sängar.
Efter en god natt sömn (för vissa...) så gick vi iland i Riga, vi möttes av 27 grader varmt och ljumna vindar. Blommande parker  och trevliga människor:


Chiara som en liten tusensköna mitt ibland alla andra tusenskönor.

Mycket fanns att titta på, bland annat så gick vi till stora marknaden via gamla staden och marknaden började i 5 gamla zeppelinarhangarer + ett jätteområde utanför där man kunde köpa allt ! Men dock inte så mycket garn, det enda jag hittade var syntetgarner så det blev inte handlar någonting där. Det såldes dock handstickade långa strumpor av damer som satt och stickade till det facila priset av 75 kr per par !Tomater 9 kr kilot, färska jordgubbar 22 kr kilot..... m.m.Efter dagens sightseeing stannade Ove och jag på en uteservering, köpte lite lunch och ett stop starköl var ( 22 kr st) och sedan var det avfärd tillbaks till Stockholm igen. Kvällen avslutades med en gemensam middag och sedan på dansgolvet. Till och med för Ove och mig !Dagen efter vaknade vi i ett regnigt Stockholm men shopping stod på tapeten och här handlades lite drops garner på rea hos Vendela på Drottninggatan 100. Stockholms slott och ridande högvakten hann vi också med innan vi med mycket trötta fötter kom hem till Överkalix mycket sent på natten.Det här är en resa som jag definitivt vill göra om, kanske till Tallinn eller till Helsingfors nästa år ? Vad vi nu vet är att det kommer en student hit till Överkalix, Reghan från Nya Zeeland men jag söker med ljus och lykta efter fler värdfamiljer, vi har många studenter på kö som vill komma !

Allt för denna gång.

Nytt inlägg, på tiden eller ?

Nu kommer det ett nytt inlägg !!

Fast jag vet inte riktigt var jag ska börja, mycket har hänt sen sist. Jag tycker att jag jobbar och jobbar, men så inser jag att mitt i allt så har jag några lediga dagar. Stickar lite, Chiaras strumpor är färdiga, bilder kommer sedan. Mais födelsedag har vi däremot firat med blommor, tårta, presenter och som final fick hon åka i cadillacen med lillebror på kvällen.Vi har även hunnit med ett besök i Riga och i Stockholm tillsammans med 8 studenter ! Det var jätteroligt och alla ungdomarna har skött sig exemplariskt. Jag försökte hitta lite garn i Riga men det var inte lätt, det mesta var syntetiskt så det blev inget inköp. Däremot satt tanterna utanför saluhallen och sålde stickade strumpor för mellan 45 kr och upp till 75 kr ! Och dom var handstickade !! Allt var jättebilligt där, som exempel kan jag nämna att tomater kostar 9 kr kilot och färska jordgubbar kostade 22 kr kilot. Mer bilder från Riga kommer i nästa inlägg.

Jag har även stickat färdigt Annas axelvärmare, så här såg den ut när den var nästan färdig. Har planer på att sticka en till, då lite bredare och lite längre.Nästa inlägg kommer snart....

RSS 2.0