Dator j***l !!

Hemma hos oss är det stiltje på datorfronten, vår dator ska data-doktorn komma och titta på ikväll och försöka rädda alla mina foton ! Så det här skrivs från jobb-datorn... Jag som hade tänkt lägga in en massa bilder från helgen och dylikt, men det får vänta tills jag får igång datorn och förhoppningsvis tillbaka alla bilder.

På garn-fronten är det en del nytt, lite fabel garn från Daisy design och även från Garnhärvan, fantastiska fina handfärgade trekkinggarner från Zitron. Jag har även prövat att beställa garn direkt från Violet Green i England, betalade med kort över nätet och allt fungerade utmärkt ! Jag är mycket förvånad över att frakten bara var 2 pund (ca 28 kr) och jag lade min beställning torsdag morgon och fick garnet i brevlådan på måndag, där kommer jag att beställa mer. Bilder på garnerna kommer snart.

På stickfronten så stickas det sockor för brinnande livet, allt som hittills har stickats, har också sålt. I går kväll har jag äntligen börjat på sockor till vår japanska lånebarn, som för övrigt inte vill åka hem till Japan igen. Fast hon säger att hon ska hem för att sälja sitt och mammans hus för att sedan flytta upp hit till oss...

I helgen som varit har vi varit ut och skojtrat på lördag, inte så långt, bara till Kölmträsket, men dock ändå. Blåsigt och soligt, men skönt. Söndagen tillbringade vi på snöslottet i Kemi i Finland tillsammans med besök från Italien, bilder från båda eventen kommer så fort jag från fram foton ( om jag får det ...)

Dagen idag består av jobb till 14.00, sedan handla ingredienser till Pizza och sedan hem för att vila lite. I morgon ska påskris hämtas och påskris-trädet på gården ska dekoreras.

Sen får vi se...

Nu är jag anmäld till:Jag ska skicka garn och choklad till någon i Sveriges avlånga land och samtidigt får jag tillbaka garn och choklad från någon annan !

Ett alldeles utmärkt sätt att byta lite garner och att träffa nya garn-kompisar på !
Under helgen som har varit...

har jag för det mesta jobbat ! En på jobbet var sjuk och jag har då jobbat extra lördag och söndag, eftermiddags passen. Bra med lite extra timmar ! Kan ju spenderas ex. i Riga...

Stickningen har fått vila under helgen, eftersom den lediga tiden har tillbringats (både lördag och söndag) på Isracing. Ingen från hemgården har tävlat och det var lite bilar som ställde upp i år, men det är alltid skönt att vara ute och alltid någonting spännade händer. Lite bilder från tävlingen:

När vi kom hem upptäckte vi att Hugo Hare hade varit på besök, och tassavtrycken var ganska stora :Avslutar med att säga att min lediga dag idag består av att renbädda sängen, plocka undan lite återvinningsbara grejer, titta på lite film, kanske tvätta någon matta och sticka lite !

Avslutar med en bild från min bakgård idag, härliga skuggor på snön !


Mitt Garn och Kaffe paket !

Paketet från min Garn och Kaffe vän kom idag !

Det kom från Gotland. Tack så mycket ! Jättefina garner i och dessutom ett mönster till Swallow tail schalen som jag nu ska ge mig på. För att inte tala om Jitterbug garnet... Mina favvo färger är det också. Det var inte bara Gotlands kaffe med utan även lite Gotlands the som jag ser fram emot att prova när jag kommer hem från jobbet ikväll/natt nån gång.

Bloggar mer sen !

På stickorna till ikväll eller inatt... :Till en liten 2-åring i Stockholm, givetvis i Fabel garnet.

På stickorna idag finns det...

nya sockor. Igår kväll (sent, ca 00.30) gjordes dessa rosa till en 4-åring klara:Idag blir det till hennes lillebror, i samma garn, fast i blått. Han är bara ett år yngre, så det går fort, jag räknar med att de ska vara klara tills fredagkväll. Vad ska jag göra sedan då ? Kanske spindelmössan...

Men jag har även fått en förfrågan om att sticka upp sockor till försäljning i en ännu inte öppnat presentbod. Och jag ska ja, så det blir många sockor. Sedan har alla syskonen J önskat sig sockor och resten av syskonbarnen måste väl också få. Fast det ser ju ut som att deras mammor också vill ha....

Bjuder på en bild från min bakgård som avslutning idag:


Sockar i långa rader...

blir det stickade hos mig just nu ! Men det är ju så jätteroligt. Annars går dagarna åt till att jobba, sova och läsa lite. Pluggar lite idehistoria och arkeologi via nätbaserade kurser på Umeå Universitet och det är ett fantastiskt sätt att förkovra sitt lilla läshuvud med. Och man får vara hur gammal som helst...

Ett besök i närmaste storstaden blev det i slutet av förra veckan, startade med ett besök i handarbetsaffären som ligger nästgårds med underklädesbutiken som en mycket god vän äger. Denne vän har gått ner 10 kg dom senaste månaderna, om än med soppor, med dock. Hon var dock lite bekymrad över det gäddhäng som nu framträder. Jag förklarade lugnt för henne att det hör till ålder, låt det bara vara, det är endast man själv som bryr sig om det. Titta på Oprah Winfrey får ni se ! Tala om gäddhäng...

Bilder från raiden i butiken, jag älskar Fabel sockgarn...

  Blir sockor i stora lass. Det röda till Lilla J, det gröna till Mellan J och det rosa är snart färdiga sockor till ett mormors älsklingsbarn i Stockholm .


   Detta ska bli en spindelmössa !

Sedan ska ju Mellan Sis bli reservmoster ! Till ett blivande barn i Göteborg måste det ju stickas sockor och kanske nåt mer, en filt eller ? Därför inköptes 3 st Drops häften:Lånebarnet vårat, Mai från Tokyo, har ju sett mig sticka kväll efter kväll och ser alster efter alster växa fram. Och naturligtvis kom frågan om jag inte kunde lära henna att sticka en kväll och i går kväll var det dags:

                                Ska nog bli en halsduk. Hon är jätteduktig !

Avslutar dagens inlägg med att för några dagar sedan fick jag ett hemlispaket från Dozan ! Och blev jätteglad... En av mina favoritfärger är lila, och att garnet är ett merinogarn gör det ju inte bättre !

Här är mitt paket:


Tävling hos...

www.snitsatstickat.blogspot.com. Säger som en medtävlande: Gå inte dit och lägg en kommentar, jag vill gärna vinna dom vackra garnerna !

Återkommer snart...
Stickar sockar på löpande band.

RSS 2.0