Känner mig så glad idag !

Jag känner mig så glad idag ! Precis så när jag tänker på resor och äventyr. Fast jag är ganska avundsjuk på min syster Eva  som just nu sitter på ett flyg på väg till Turkiet med bästa kompisen. Fast å andra sidan... då har jag ju allt kvar.

Vi har bokat färdigt vår resa till Riga idag, Maken och jag åker med 8 studenter till Riga den 26/5 på en kryssning. Tack till Sofia som har fixat allt ! Ska bli trevligt att umgås tillsammans alla innan alla skiljs åt. Våran Maia ska ju åka hem den 23/6 och det känns lite gruvensamt att tänka på det.

Idag har jag inte gjort så mycket förutom att tvätta bort lite vinterkläder, stickat lite på jeppes sockor (jag gör dom färdiga ikväll) , lagat thai räkgryta och vårrullar till middag samt pratat i telefon hela eftermiddagen och kvällen. Med studenter och nu senast med en riktig skådespelerska och sångerska i New York ! Jag ska nämligen till the apple i slutet av augusti som shaperon till en grupp studenter som ska ut  till sina värdfamiljer i Usa. Men dom startar med en 2 dagars guidning av New York. Jag ska sedan stanna där i ytterligare 8 dagar och då flyger brorsonen Niclas till mig, och ikväll har jag hyrt en lägenhet vid Central Park ! Så spännande, så... Niclas och jag ska titta på byggnader, museer, kyrkor, kanske musical, ev sportevenemang och mycket mycket mer. Jag tänkte nog också försöka se om det finns något vackert garn att köpa med hem.
Titta gärna på hennes hemsida: www.oliviastevens.com

Imorgon ska jag nysta upp lite Heavens hand garn och påbörja Annas Axelvärmare, bild kommer senare. Min nystmaskin ligger ute på bron för vädring pga att den har varit utlånad till ett hem med stor-rökare, urk...

Det är så vackert ute vid den här tiden på året, det är ju inte mörkt på nätterna längre. Kolla bara på fotot taget vid 21.30-tiden häromdagen vid älven när isen ger sig av.

Nu ska jag gå och ta ihop Jeppes sockor .

Sov gott.Kanske dags för ett maj inlägg...

Ett tag sedan sista inlägget ! Vad har hänt sen sist då ? förutom jobb och jobb förståss...

Lite bilder kan kanske hjälpa så att man kommer ihåg:

Först så har thaimatlagningskursen nu haft avslutning för våren, vi har alla deltagare beslutat oss för att fortsätta till hösten igen:


Nin som är en fantastisk rolig kock. Berit och Elisabet i bakgrundenMedhjälparen Poo och Berit ska nog skära långa gröna bönor

Fantasktiska solnedgångar utanför huset varje kväll !! Titta bara här:Valborgs firades först i stugan i Tallis, men kvällen hemma i byn som vanligt:


Ove och Mai som ska grilla korv till lunch


Så här mycket snö finns det kvar där, nästan så att man kunde köra skoter


Brasa hemma i byn, där bjuds det alltid på korv, kaffe och fika.
Stor vattepöl finns det också, till alla barns förtjusning!

1:a maj tåget genom Överkalix, härlig bild med vårsol samt all snö som ligger kvar i Brännaberget.

Annars så stickar jag på mina sockor, har gjort gröna till systersonen Jakob, har röda på stickorna till systersonen Jesper, sen är det väl resten av dom 9 som ska ha...
Funderar på att sticka en kofta till mig själv, men tänkte vara lite snål med att köpa garn, eftersom jag ska tokspara alla pengar jag bara kan hädanefter. Det blir ju nämligen en resa till New York i slutet av augusti, iof på lite jobb, så flygresan är betalad men jag ska stanna en vecka på semester sedan. Då flyger brorsonen Niclas ner till mig och vi ska hyra en liten studio i Brooklyn, och turista som bara den. Tänkte nog försöka att hitta upp lite garnaffärer där också, skulle behöva sockblocks om inte annat.

Till nästa gång, vi ses...

RSS 2.0