Sockar i långa rader...

blir det stickade hos mig just nu ! Men det är ju så jätteroligt. Annars går dagarna åt till att jobba, sova och läsa lite. Pluggar lite idehistoria och arkeologi via nätbaserade kurser på Umeå Universitet och det är ett fantastiskt sätt att förkovra sitt lilla läshuvud med. Och man får vara hur gammal som helst...

Ett besök i närmaste storstaden blev det i slutet av förra veckan, startade med ett besök i handarbetsaffären som ligger nästgårds med underklädesbutiken som en mycket god vän äger. Denne vän har gått ner 10 kg dom senaste månaderna, om än med soppor, med dock. Hon var dock lite bekymrad över det gäddhäng som nu framträder. Jag förklarade lugnt för henne att det hör till ålder, låt det bara vara, det är endast man själv som bryr sig om det. Titta på Oprah Winfrey får ni se ! Tala om gäddhäng...

Bilder från raiden i butiken, jag älskar Fabel sockgarn...

  Blir sockor i stora lass. Det röda till Lilla J, det gröna till Mellan J och det rosa är snart färdiga sockor till ett mormors älsklingsbarn i Stockholm .


   Detta ska bli en spindelmössa !

Sedan ska ju Mellan Sis bli reservmoster ! Till ett blivande barn i Göteborg måste det ju stickas sockor och kanske nåt mer, en filt eller ? Därför inköptes 3 st Drops häften:Lånebarnet vårat, Mai från Tokyo, har ju sett mig sticka kväll efter kväll och ser alster efter alster växa fram. Och naturligtvis kom frågan om jag inte kunde lära henna att sticka en kväll och i går kväll var det dags:

                                Ska nog bli en halsduk. Hon är jätteduktig !

Avslutar dagens inlägg med att för några dagar sedan fick jag ett hemlispaket från Dozan ! Och blev jätteglad... En av mina favoritfärger är lila, och att garnet är ett merinogarn gör det ju inte bättre !

Här är mitt paket:


Kommentarer
Postat av: Lillsis

Cool spindelmössa :-) Veeeem ska få en sån?! blink blink (Å nu tänkte jag inte på min son, utan på mig själv..host host)

2009-03-10 @ 20:03:35
URL: http://ronn.blogg.se/
Postat av: MellanSis

Skulle inte tro att det är nått som helst problem för Mai att lära sig sticka!

Åh, vad jag ser fram emot att bli moster - om än bara reserv. Måste titta igenom tidningarna och se vad jag kan hitta. J, J och J hittade massor=)

2009-03-11 @ 08:33:10
Postat av: Therese

Mai är JÄTTEDUKTIG! Har sett hennes origami och hon verkar ju ut så otroligt kreativ! :)

2009-03-13 @ 09:13:54
URL: http://www.therre.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0